donderdag 18 september 2014

We spelen een spel.

De fotoronde vandaag lokte ons naar de pc want Arke had zijn foto via een USB stick bij. Hij had 2 foto's van een veerboot. Hij is ermee naar Wales gereisd en vertelde hoe dat allemaal in zijn werk ging: de boot op rijden, de klep die dicht gaat, varen op de zee, de vissen die je ziet , ... Nadien hebben we er ook een filmpje over bekeken.

 
                                      
Dan zijn we in de hoekjes gaan spelen en enkele kindjes hebben met mij een nieuw spel gespeeld. Het spel van de drie biggetjes. Je moet een bepaalde volgorde onthouden en de symbolen op de dobbelsteen lezen en dan zorgen dat je als eerste een bakstenen huis hebt.















Na de speeltijd hebben we de knijpers gedaan. En meteen daarna hebben we nog het spel gespeeld met de anderen en er kwam nog een spel bij van de blinde koe: geblinddoekt voelen welk voorwerp je vast hebt. Niet gemakkelijk.Ook Anouk is in onze klas geweest om wat extra knipoefeningen te doen.

















Morgana wil een pop aankleden en past, meet welke kleren passen. Als ze te groot zijn zoekt ze er anderen. Uiteindelijk heeft ze de juiste kleren gevonden.




Namiddag hebben we de duplo blokken er bij gehaald. Joppe had iets gebouwd en ik liet zien dat ik ook torens kon bouwen. De kleuters mochten die dan eens zetten van klein naar groot, een trapje maken. Nadien moesten ze zelf kijken of ze het goed gedaan hadden en wat ze eventueel moesten veranderen.









Ellie zag dat een blok niet juist stond en verwisselde het zelf.






Na het spelen , opruimen en koekje eten hebben we een afsluiting gedaan. Wie heeft wat gedaan vandaag en wat was het leukste. Ook heb ik voorgelezen uit Cristian zijn boekje, maar dat was snel gedaan want het was geen dik boek.
Morgen is het strapdag dus zie ik jullie op de bosdel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten