woensdag 24 september 2014

'Limonade ' maken en spinnenwebben.

Vandaag niet veel in de klas geweest. Maar wel een leuk dagje gehad. Gestart met een praatronde en nadien naar de eetzaal gegaan met al ons materiaal. Alles netjes klaargelegd en ze wisten meteen wat ze moesten doen. Eerst het fruit in 2 snijden en ze zijn meteen beginnen te persen. Bijna iedereen had zijn eigen pers, maar om het ook fijn en gemakkelijker te maken had ik ook een elektrische pers bij en dat was natuurlijk ook heel fijn om te doen. Zo heeft iedereen beide persen gebruikt en wat rook dat heerlijk. Nadien alles netjes opruimen en dan de rest erbij voegen: suiker en water. We hadden blijkbaar meer citroenen dan appelsienen want de limo was toch wat zuur voor sommigen. Maar we hebben nog een kan en daar iets meer suiker bij gedaan en die gaan we een nachtje laten staan, zo is de limo morgen misschien wat zoeter.
































Tijdens de speeltijd heb ik alles afgewassen en had toen een probleem: welk deksel hoort nu bij welk potje, maar dat hebben ze snel gefikst!!!
Dan nog even 2 knijpers doen en terug naar buiten, want hebben jullie gezien dat we terug een spiderman in de klas hadden ? Daarom zijn we buiten eens op zoek gegaan naar spinnenwebben. Waarom maakt een spin een web?Wat zien we erin hangen? Zie je de spin ook, en waarom verstopt die zich? Hangen er allen insecten in ? Op alles hebben we een antwoord gevonden.

















Tijdens het afsluiten hebben we de voormiddag even overlopen , vertelt wie een foto mag meebrengen morgen ( Sophie) en een kruisje op onze hand gezet omdat we morgen onze fietsen gaan pimpen op school en een fietsparcours gaan doen. Dus tot morgen allemaal.


2 opmerkingen: