maandag 15 september 2014

Tik tik doet de klok: cijfers.

Weer een nieuwe week, dus we vliegen er weer in. Kapitein Lena bracht alles in orde en weerman Dylan zorgde voor de weerkalender. Dan een leuke praatronde met heel wat spullen en verhalen. Ook had ik zelf iets meegebracht want onze klok was stuk dus heb ik een nieuwe gekocht. De oude verhuist dan naar de poppenhoek. 













Na de speeltijd nog even een toonmoment en tijdens het hoekenwerk waren ze zo met de klok aan het spelen dat we besloten om zelf een klok te maken. Eerst de cijfers uitknippen, die dan op de juiste plaats plakken net zoals de echte klok, en dan nog de wijzers uitknippen. Een splitpen erin en draaien maar met de wijzers.













Namiddag zijn we even kort in de kring terug samen gekomen maar ze wilden meteen verder werken aan hun klok. Ze hebben heel goed gewerkt vandaag. Joppe is ook nog aan een grote puzzel begonnen en morgen werkt hij die af. De klok werd gemist in de poppenhoek, ze kwamen steeds bij ons aan de tafel kijken. Ook de meegebrachte kassa van Somaya en die van de poppenhoek waren erg in trek. Jammer dat die van de klas niet dezelfde snufjes heeft als die van Somaya.







Tijdens het afsluiten hebben we heel wat dingen gedaan. Eerst voorgelezen uit Cristian zijn boekje, dan het dansje van Ellie en Lorena van op ballet nog eens gedanst: hoofd , schouder, knie en teen en dan die leuke klokken uitgedeeld . Wie er morgen nog eentje wil maken, kan dat nog doen.






Morgen is het boekenronde en Momo mag een boekje meebrengen.
Deze week staan nog een paar dingen op het agenda. Op woensdag is het dag van de sportclub en mag iedereen met zijn uitrusting van de sportclub naar school komen, of kleren van een sport die ze leuk vinden.
Vrijdag is het strapdag en iedereen , behalve de kleuters van Ann worden dan verwacht op de parking van bosdel aan Tom en co. Om 8u55 vertrekken we daar te voet onder politiebegeleiding naar school. Ouders en grootouders die mee willen wandelen zijn wekom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten