maandag 8 september 2014

Poppenkast, het orkest en een mini vogelverschrikker.

Een nieuwe week, Amber was de weervrouw en Cristian de kapitein. Hup de kalenders in orde brengen en dan de knijpers. Een graafmachine, een lichtgevende tut, en een knuffel waar je poppenkast mee kan spelen. En toen waren ze vertrokken.Hoe kunnen we in de klas poppenkast spelen? Gewoon, de tafel op zijn zij leggen, de handpoppen erbij en ze waren vertrokken. 















Na de speeltijd moesten we nog 1 knijper doen en het was die van de kapitein zelf. Hij had vandaag een trompet bij. En daar kan je muziek mee maken. En we hebben toevallig ook enkele nieuwe instrumenten gekregen dus met al die instrumenten samen hebben we muziek gemaakt. De kleuters moesten wel opdrachtjes doen zoals reageren op een signaal zodat ze muziek/ geen muziek moesten maken. En nadien was de opdracht , luide/ zachte muziek maken. Wat deden ze dat prima. Nadien zijn ze weer naar de hoekjes gegaan, maar nu was er ook nog een knutselactiviteit bij: een mini vogelverschrikker maken. eerst kleuren, dan knippen en plakken. en wat een leuke resultaten.



















Namiddag hebben we nog wat verder geknutseld want ook anderen wilden er eentje maken. Tijdens het afsluiten hebben ze dan even verteld hoe ze dat moesten maken en of het gemakkelijk of moeilijk was. Maar bij ons in de klas is het 'proberen moet je leren' dus ze hebben het allemaal zelf gedaan. Heel knap!!!!










Morgen is het boekenronde. Amber mag deze week een boekje van thuis meebrengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten