donderdag 11 september 2014

fotoronde, schaduwen, een onderzoek en soep maken.

Wat een volzette dag. Het startte met de fotoronde van Ellie. Ze had foto's bij van zichzelf, haar mama, papa en zus. En op heel wat foto's trokken ze toch wel gekke bekken dus die hebben wij dan ook maar eens getrokken.




Ellie had ook nog een speciale zaklamp bij maar in de klas zagen we dat niet goed dus gingen we op zoek naar een hele donkere plek en die hadden ze gevonden , nl ons toilet ;-)
Ellie had steeds een andere lens en als het donker was en haar lampje aan konden we raden wat we zagen. Spannend wel zo samen in het donker.





Eens terug in de klas waren ze meteen druk in de weer. De jongens die die grote baan van clicks hadden gemaakt wilden dat graag aan iedereen laten zien. Ook zijn we begonnen aan het maken van een vogelverschrikker. Morgana wist hoe we eraan moesten beginnen. Dan het nodige materiaal erbij en schroeven en kloppen maar. Morgen werken we verder.





















Na de speeltijd was het tijd voor de knijpers en kapitein Momo leidde alles in goede banen. Arke had een noot bij van bij zijn thuis maar wist niet welke het was, dus een onderzoekje dat hij samen met Giuseppe ging doen.















Enkele jongens van Kristie hadden ook zo iets met de clicks gemaakt. Super!!









Namiddag zijn we dan samen met de oudste kleuters naar de eetzaal gegaan om soep te maken. Maar naast het snijden van de groentjes konden ze ook krijten, bouwen , kleuren enz.
De pompoen en wortels werden in stukken gesneden. De komkommers hebben ze zo mogen opeten. De groentjes wassen, de bouillon en water erbij en dan op het vuur. Maar wie kookt moet ook afwassen , dus ook dat hebben ze gedaan.
De soep was nog niet helemaal klaar , dus morgen middag krijgen ze allemaal een kom soep bij hun boterhammen. Hmm lekker, ik kijk er al naar uit!!









De pompoenzaadjes eruit halen en laten drogen. Zo kunnen we ze net als vorig jaar gebruiken om in onze moestuin te planten. De pompoenen die we vandaag gebruikt hebben komen nl uit onze moestuin, want ik had die vorig jaar, met het klasje van Kristie nu , gezaaid.





Het bestek na het afdrogen sorteren in de kast.





2 opmerkingen: