dinsdag 23 september 2014

Boekenronde en een harde noot om te kraken.

Morgana begon meteen 'voor te lezen' tijdens haar boekenronde. Ze kende het boekje helemaal van buiten en ohwee wie niet stil was en niet goed luisterde ;-). Dan heeft ze ook even over haar tweede boek verteld maar dat kenden we al , want Amber had net hetzelfde boek meegebracht enkele weken geleden. We hadden ook nog wat tijd over dus weerman Joppe bracht de weerkalender alvast in orde.




In de hoekjes werden er met ringen gegooid, gepuzzeld, winkeltje gespeeld en mochten ze een tekening van Aya inkleuren. We leren deze week wat rond veilig verkeer. We hebben ook al eens gekeken hoeveel kindjes er met de fiets of te voet naar school komen.









Na de speeltijd zorgde kapitein Ellie voor de knijpers. Er werd weer heel wat verteld en getoond en sommige kindjes waren vandaag wat boos. Ze wilde ons ook vertellen waarom, kijk maar eens in ons praatrondeboek. 



Giuseppe vroeg zich af hoe ze zo een ketting vastmaken. Met haakjes zei Gloria.





Tekenen met sjablonen.


Vlijtige kleuters.


Dylan en ik speelden samen domino.





Namiddag was het klassenraad en heel wat kleuters hadden een idee. Van popcorn, tot pannenkoeken en pasta maken. Ik denk dat ze iets willen bakken in de klas. Als er een mama/papa, oma/opa zich geroepen voelt om samen met de kinderen iets te bakken/koken dan mogen jullie mij dat altijd laten weten, iedereen is welkom.
Lena had ook nog okkernoten bij en ze wilde die graag uitdelen zodat iedereen ervan kon eten. Maar hoe krijg je die dingen open ?
Snel aan de tafels zitten en uitzoeken hoe dat moet. We hebben 4 oplossingen gevonden: met een notenkraker, met een steen, met je voet of met een mes. Eens open werd er van die lekker noten gesmuld. Dankjewel Lena.















                                                

Dan was het tijd om te gaan turnen met Anouk.

Heb je deze nieuwe stickers gezien? Vanaf nu komen we op het 

einde van de dag aan de ingang naar binnen en gaan we via de 

uitgang naar buiten  Dit om opstoppingen aan de deur te 

voorkomen en om een beter overzicht te hebben. Dankjewel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten