maandag 22 september 2014

Tekenen op de lichtbak en een onderzoekje

Weer goed gestart deze week. Eerst een goed gevulde praatronde. Er werd weer heel wat verteld en getoond. Dan zijn we in de hoekjes gaan werken en spelen en vandaag werd de lichtbak eens boven gehaald. Er waren 2 tekeningen van een appel en een peer. De kleuters konden kiezen wat ze wilden over tekenen. Eerst de tekening leggen, dan een wit blad erop en dan de lijntjes overtekenen met een potlood. Wie wilde mocht zijn tekening nog mooi inkleuren.








Ik heb wat oude munten meegebracht voor in de poppenhoek.














Na de speeltijd moesten we nog 1 knijper doen,nl die van Resul. Hij had een zakje bij met 3 dingen; pluimpjes, eikels en kastanjes. Ze wisten dat het nootjes waren en dat we eikels niet mogen opeten.Maar mogen we kastanjes eten? Sommigen zeiden ja , anderen weer nee, dus we hebben er een onderzoeksvraag van gemaakt. Ook hebben we even overlopen wat we nodig hebben om limonade te maken: citroenen, appelsienen, fijne suiker , water en een citroenpers. Daarom hebben ze een lijstje meegekregen naar huis. Wie hiervan iets heeft, en 1 stuk is meer dan genoeg, mag dat morgen of ten laatste woensdag meegeven , want dan gaan we zelf limonade maken in de klas. Geen elektrische pers aub, die breng ik zelf mee. Maar wel om zelf uit te persen, zo kunnen ze hun motoriek nog wat oefenen. De pers komt 's middags al terug mee naar huis.










De namiddag zijn we gestart met een verhaal van K3. Lorena had een boek mee met 3 verhalen erin. Omdat ze wat lang waren ben ik de namiddag gestart met het voorlezen ervan. Dan zijn Resul en Ellie gestart met het onderzoekje. Resul heeft het uiteindelijk alleen verder gezet en tijdens het afsluiten mocht hij zijn onderzoekje voorstellen. We weten nu dat we de tamme kastanje mogen eten en de wilde niet. Ook kennen ze het verschil tussen de 2 : veel of weinig stekels en het pluizig puntje aan de kastanje of niet. Ook weten ze dat we de kastanje eerst moeten schillen. Knap gedaan Resul!!









Morgen is het boekenronde en de beurt is aan Morgana.
Denken jullie nog aan het briefje ivm het aanmelden voor een werkgroep ? Alvast mercikes!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten