vrijdag 5 september 2014

Praatronde, turnen en oproepje voor een vogelverschrikker.

Gestart met een praatronde en weerman Cristian tekende het weer en kapitein Giuseppe zorgde er voor dat iedereen zijn zegje kon doen. 



Dan spelen in de hoekjes en ik heb een groepje begeleid met een nieuw spel Bunny hup. Het doel is zo snel mogelijk op de wortel te geraken. Maar oppassen met valkuilen. De kleuters moeten met het spel tellen en goed nadenken en al een beetje vooruit denken.







Na de speeltijd de rest van de knijpers en hebben we samen een lijstje opgemaakt met alle spullen die we nodig hebben om een vogelverschrikker te maken. Voor het hoofd kregen we heel wat suggesties maar uiteindelijk won de zak gevuld met stro het. Ons lijstje hangt op aan ons prikbord. Wie ons spullen kan bezorgen mag zijn naam er achter zetten. We hebben nadien het spel nog met een groepje gespeeld. Binnenkort kunnen zij het spel dan aan de anderen uitleggen.











Namiddag hebben ze direct na de speeltijd turnen gehad. Nadien even een koekje eten en dan hebben we de nieuwe 'spulletjes' in de praatronde bekeken. Om er voor te zorgen dat iedereen goed aan de beurt komt als kapitein of weerman/ -vrouw , hebben we een lijstje opgehangen. Ook de dagen van de week werden duidelijk afgebakend op de grote weekkalender. Vanaf volgende week starten we ook echt met de verschillende rondes: ma en woe = praatronde, di= boekenronde, do= fotoronde en vrij= actuaronde en kijken we naar een aflevering van karrewiet.

dan heeft Efe een boekje gekozen om voor te lezen . Het was ' Big gaat zwemmen'. Wat een leuk boekje!!
Ik wens iedereen een heel fijn weekend. En in de boekentas steekt een briefje om nog eens in te vullen. Wie de anderen nog niet heeft ingevuld mag die maandag ook afgeven en denken jullie ook nog aan turnpantoffeltjes ? Dankuwellllll.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten