dinsdag 9 september 2014

Boekenronde , klassenraad en turnen.

Weer een nieuwe dag, dus een nieuwe ronde en vandaag een boekenronde. Eerst maakte weerman Giuseppe de kalender in orde en dan was het aan Amber om haar boekje te tonen en er iets over te vertellen. Het was een geluidenboek van Dora dus dat lied ze ons horen en ze gaf er de nodige uitleg bij. Ook vertelde ze over de bonenstaak en wat dat was en hoe dat kan groeien. Knap gedaan Amber.



Dan in de hoekjes spelen. Kleuren, met de kleine popjes spelen, een spel op de computer en nog veel meer. Iedereen flink bezig.













Na de speeltijd een praatronde. Robots, vrachtwagens, een hoed voor de vogelverschrikker, ...






Na het spelen in de hoekjes en het opruimen , heb ik nog even Amber haar boekje voorgelezen. En dan was het al weer boterhammen tijd. Time is flying when you are having fun!!













Joppe en Jesper maken hier hun baan breder want anders kan de vrachtwagen er niet op rijden. Ze willen ook een baan tot in de gang bouwen dus werken ze daar morgen aan verder. Hopelijk hebben we genoeg clicks.
Namiddag was het tijd voor de 1e klassenraad. Daar kwam vooral uit dat ze heel graag eens willen schilderen en we hebben een afspraakje gemaakt om in de hoekjes te spelen , want soms zitten er toch wel te veel kindjes en hebben ze geen plaats. we gaan nu werken met knijpers en een max aantal kindjes in de hoeken. Zo zijn ze ook bezig met tellen en vergelijken, dus 2 vliegen in 1 klap.
Dan nog heel even een spel, boekje of puzzel uit het rek halen alvorens we gaan turnen.






Morgen woensdag, dus fruitdag. Tutti frutti is pas in oktober en dus zelf een stuk fruit meegeven. Op het infoblad stond dan ook een fout, tutti frutti blijft op woensdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten