woensdag 3 september 2014

Een plan voor morgen.

Vanmorgen weer een korte praatronde : het weer tekenen en even iets vertellen in de groep. Dan werd er in de hoekjes gespeeld en hebben ze zichzelf ook eens getekend want ik was wel heel benieuwd wie dat al allemaal kon , dus gingen ze gretig aan het werk. Met hamertje tik werden leuke dingen gemaakt en met de clicks maakten ze hun eigen blokken. Wat een goed idee.










Vandaag was het ook fruitdag dus hebben we een stuk fruit gegeten. Denk er aan om in september een stuk fruit mee te geven want tutti frutti start pas in oktober.
Na de speeltijd mocht Arke een boekje van de bibtruck uitkiezen om voor te lezen. Hij koos het boekje van goudlokje en de 3 beren. En ze vonden het wel een spannend verhaal want ze hebben aandachtig geluisterd.
Dan nog heel even spelen en opruimen want de woensdag is zo om.





In de afsluitronde heb ik het bakje met de foto's even getoond. Het is een nieuw afspraakje voor de praatronde. Als ze 's morgens naar school komen en hun boekentas wegzetten, dan mogen ze als ze die dag iets willen vertellen of tonen , hun knijper met foto op het bakje zetten. Zo weet de kapitein tijdens de praatronde welke kleuter iets wil zeggen.
Ook vertelden ze wat ze vandaag allemaal gedaan hadden en wat ze leuk of niet leuk vonden. Alles was precies wel leuk vandaag, want iedereen was enthousiast. En Amber had ook nog een idee. Ze wil graag met de klas een vogelverschrikker maken voor onze moestuin. Momo wilde weten wat dat was en Joppe en Amber konden haar dat perfect vertellen. Het plan voor morgen is nu uitzoeken hoe zo een vogelverschrikker er uit ziet en wat we daar allemaal voor nodig hebben om te maken.
Wie daar thuis iets over heeft mag het zeker meebrengen naar school.
Morgen namiddag gaan we ook picknicken in de Maten. Jullie kleuter neemt dan zijn rugzakje met koek en water mee. Ouders en/ of grootouders die mee willen zijn welkom. We vertrekken om 13u30 .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten