woensdag 23 september 2015

Vrolijke vriendjes en een onderzoek.

Heel fier toonde Kailey ons de doos. Ze had er 2 dingen in: een blad en vruchtje dat als je het in de lucht gooit beweegt als een helikopter en noten die we mogen eten. Ze toonde ons ook hoe we zo een noot kraken. De schil mogen we niet eten, wat erin zit wel. Maar hoe noemt zo een noot nu ? Mattia zei een op-eet-noot ;-), en je hoorde ook octopusnoot, dus wat was het nu?












Gewapend met de noot in de hand, gingen Merel en Kailey naar de klas van Kristie om het daar eens te gaan vragen. De anderen bleven in de klas om er te spelen.

Bij Kristie wisten ze ons te vertellen dat het een 'okkernoot' is. Dus Kailey en Merel werkten verder aan hun onderzoek en brachten het onderzoeksblad in orde.





















Na de speeltijd zaten we in de kring en vertelden we mekaar wat vrienden voor mekaar doen en wat ze niet doen: knuffelen, een zoen geven, elkaar helpen, samen spelen, geen ruzie maken, geen pijn doen. Dus welk liedje konden we nu beter opzetten dan vrolijke vrienden van Samson en Gert. Samen hebben we er op gedanst en gezongen.







Nadien konden ze een tekening van vriendjes inkleuren en er nog meer vriendjes op tekenen.





Tijdens de afsluitronde hebben Kailey en Merel hun onderzoekje voorgesteld. Goed gedaan meiden.



Morgen is het aan Lana  om een foto mee te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten