dinsdag 15 september 2015

Suzanne's boekenronde en lekkere verse soep maken.

Een groot dik boek van Dikkie Dik, dat zat er in de zak van Suzanne. Ze vertelde dat het een verjaardagsboek was en dat konden we wel een beetje zien aan de confetti. Ze vertelde ons een verhaaltje uit het boek en dan zagen we ineens dat Ara en Suzanne zelf ook zo van die bolletjes op hun kleren hadden. Dus zouden we dat zelf ook kunnen maken en hoe? Al snel kwam er stempelen uit .









Dus tijdens de vwt zijn we op zoek gegaan naar iets wat rond was en het werden flesjes. Met de opening konden we ook bolletjes stempelen.Er werd ook met het nieuwe spel van Merel gespeeld en ook met het spel dat Xian had mee gebracht. Ook Anouk was even in de klas om eens te kijken hoe wij al kunnen knippen.





















Na de speeltijd, snel de handjes wassen en dan groentjes snijden. Iedereen mocht wortels in stukjes snijden, de uien hield ik voor mijn rekening ;-)
Dan de bouillon nog erbij doen en de soep kon koken.








Tijdens het koken hebben ze nog even vwt gehad.
Tijdens de boterhammentijd heb ik de soep gemixd en mocht iedereen van smullen.














Namiddag was het klassenraad. En Mattia vind het niet leuk dat ze niet zo goed opruimen in de klas. We gaan nu een belletje rinkelen als ze moeten opruimen en wie flink opruimt krijgt een stempel.

Dan was het al weer turntijd met Anouk.
Morgen is het aan Mattia voor de doos.

In de boekentas steekt nog een briefje voor vrijdag!!! Strapdag!

En je kleuter had een kruisje op zijn/haar hand. Morgen mogen ze hun sport eens in de kijker zetten en wie wil mag in sportkledij naar school komen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten