donderdag 3 september 2015

Jongens/meisjes

Weer een volle klas vandaag, dus alle deurtjes van ons huis staan open. Loris was weerman van dienst en tekende het weer ook in ons praatrondeboek. Dan de daglijn en de praatronde kon beginnen. Xian had Olaf bij en vertelde ons hoe hij aan hem kwam en dat hij de film heel leuk vond. Ook Joppe kwam iets laten zien: de wortel die wij vorig jaar gezaaid hadden in de klas, die had hij nu bij en ging hij vandaag opeten. Fijn dat je dat kwam tonen!!!



Dan VWT, en eerst hebben we onze verjaardagskalender afgemaakt want enkele kleuters waren nog niet klaar.













Na de speeltijd ging de praatronde verder: Tuana had een pop bij, Yusa een politie auto en hij toonde ons zijn nieuwe bril. En Lana had een speciale beer bij want als je over zijn vacht wrijft wordt hij donker of licht. Dat moesten ze allemaal eens uitproberen.
In de klas hebben we ook jongens en meisjes, en gek , na het tellen zagen we dat we er van elk 9 hebben. Dus we hebben evenveel meisjes als jongens. Morgen gaan we daar nog verder iets mee doen.





Dan terug VWT en konden ze nu ook een meisje of jongen inkleuren.

















De namiddag zijn we gestart met een spel: wie is er weg? Een kleuter moest zich verstoppen en iemand anders moest dan raden wie er weg was. De tip was dat het een jongen/meisje was. Zelfs met een tip was het toch nog wat moeilijk.
Dan terug VWT. We hebben ook het knijpersysteem uitgelegd. Want met teveel kls in een hoek spelen is moeilijk, dus nu is het aantal bepaald . 














Als afsluiter wilden ze weer een verhaaltje horen, en deze keer ging het over 'Groen'. Een heel leuk en gek boekje. Over groene dingen en Gust wiens lievelingskleur .....

Niet vergeten: vanavond info-avond om 18u30.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten