dinsdag 29 september 2015

Boekenronde, en heel veel noten.

Pauline had haar lievelingsboek meegebracht zei ze . Het was een boek over Frozen, dus ze stelde alle personages voor ( niet dat dat nog moet met zoveel Frozen fans in de klas ). Maar Pauline straalde toen ze het allemaal vertelde. Er zat ook een CD bij dus tijdens de vwt hebben ze het verhaal beluisterd .
























Na de speeltijd was het tijd om naar het onderzoekje van Mattia te gaan kijken: zouden de sporen te zien zijn op het zwarte blad? En ja hoor , maar het lijkt helemaal niet op zaadjes maar op stof. Dan keken we eens naar het mandje van Bryce. Daar zaten heel veel noten in die ze allemaal wel kenden. Dus we deden er een spel mee: de noten en blaadjes moesten gesorteerd worden per soort. Waar lagen nu de minste, meeste ? En he, er waren evenveel wilde kastanjes als okkernoten. Lauren ging dat eens even controleren voor ons. Dan haalde Merel ook een doosje te voorschijn. Daar zat een tamme kastje in die we ook mogen eten. Even het verschil zoeken tussen de wilde en tamme kastanje. Die met het 'pluisje' mogen we eten.



















Dan terug vwt.
















Namiddag was het klassenraad en werden er weer niet leuke en leuke dingen opgenoemd.

Dan nog even rwt voordat ze naar Anouk en de turnzaal mochten gaan.






Morgen is het aan Bryce om de doos te vullen.

Naar aanleiding van dierendag mag iedereen nu vrijdag zijn huisdier meebrengen naar school of een foto ervan of een dierenknuffel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten