woensdag 2 september 2015

Verjaardagskalender.

Dag 2 is al weer om, maar ja dat gaat snel als het een korte dag is :-).
De kalenders even in orde brengen en dan konden Aurelio en Xian even vertellen wat ze vandaag meegebracht hebben voor de praatronde. Met Aurelio zijn potloodjes zijn ze tijdens de vrije werktijd (VWT) al aan de slag gegaan . ( VWT = dan mogen de kleuters kiezen waar ze mee spelen of in welke hoekjes ze spelen, rode werktijd ,RWT, dan kunnen ze uit enkele dingen kiezen die ik aan hen voorleg en kunnen bepaalde hoeken, dozen, gesloten zijn).







Dan was het VWT. Vandaag hebben we aan onze verjaardagskalender gewerkt. Iedereen mocht zijn kroontje maken: een foto erop plakken en de kroon dan verder versieren. Als alle kroontjes klaar zijn, hangen we ze in de juiste volgorde op aan de wand en kunnen we goed zien wie verjaard is en wie de volgende jarige is.























Dan tutti frutti. Op woensdag is het fruitdag , dus enkel fruit meegeven en/of een boterhammetje. Let op: tutti frutti begint pas vanaf oktober, dus in de maand september zelf nog op woensdag fruit meegeven!!!!
Na de speeltijd nog even verder met de VWT.












Als afsluiter wilden ze een verhaaltje horen , dus heb ik er eentje over de 1e schooldag voorgelezen.

!!!!! Nu vrijdag namiddag, gaat de hele school in de namiddag samen op uitstap naar De Maten. We wandelen tot daar en we picknicken er. Ik zou nog graag enkele (groot)ouders mee willen als extra begeleiding ( 3 pers) . Jullie mogen je altijd kandidaat stellen bij mij ;-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten