donderdag 17 september 2015

De foto van Aurelio, vormen en de 1e puzzelkampioen!

Vandaag hadden we een extra iemand in de klas, nl Anita. Zij kwam vandaag eens kijken hoe wij werken in de klas en binnen enkele weken komt ze stage doen.
We begonnen meteen met Aurelio en zijn foto. Het was een foto die op zijn frigo hangt en waar iedereen van de 2e kk op staat. Het is een foto die ze van Anouk gekregen hadden, daarom herkenden enkelen hem toch.



We zagen ook dat die foto de vorm van een vierkant had, dus gingen we tijdens de vwt eens iets met vormen doen. Ik haalde er enkele logiblokken bij en dan moesten ze in de klas op zoek gaan naar spullen met dezelfde vorm. Of we maakten zelf iets in die vorm.



















Na de speeltijd was het praatronde en mochten ze tonen wat ze meegebracht hadden vandaag.










Dan terug verder vwt en nu kopieerden Lana en Marel enkele vormen zodat we ze konden uitknippen en bij de juiste vorm konden plakken. Mattia was vast besloten om vandaag heel veel puzzels te gaan maken, want hij wilde graag kampioen worden.

















Namiddag eerst even de vm bespreken en dan las ik voor uit het boek van Suzanne, Ridder Rikki. 

En een ridder woont in een kasteel dus tijdens de rwt mochten ze eens met de kleine blokjes een kasteel bouwen, maar ook hamertje tik, de steeknagels en natuurlijk Mattia en zijn puzzels. En knap van je man, jij bent vandaag de 1e puzzelkampioen geworden want je het 5 puzzels van verschillende moeilijkheidsgraad gemaakt, en dat helemaal alleen!!!!











Dan nog even afsluiten en onze dag overlopen.

Niet vergeten, morgen is het strapdag en verzamelen we aan Bosdel om 8u50 zodat we om 9u onder politiebegeleiding al wandelend naar school kunnen vertrekken. De kindjes van de opvang nemen we mee met de auto. Wie kan, mag de boekentas al op school zetten. Opgelet, indien het morgen heel hard regent gaat de strapdag niet door en zien we jullie rechtstreeks op school. 
Ik heb van Lucia een rekje gekregen om aan de deur van onze klas te hangen. Wie oh wie kan me hierbij helpen en dat voor ons ophangen aub ? 

1 opmerking: