vrijdag 11 september 2015

Manuel's fotoronde en de kleur van mijn ogen

Manuel had een leuke foto bij van zichzelf met zijn 2 broertjes. Hij vertelde ons hoe ze noemen en hoe oud ze zijn. Hij is dus de oudste en Eliot is de jongste. Is hij precies wel fier op zijn broers. We hebben dan eens een rondvraag gedaan wie er nog broers/zussen had en hoe ze noemen.




Dan vwt en ik had 2 oogjes getekend. het was nu aan de kleuters om eens te kijken naar hun kleur van ogen en die oogjes dan net zo in te kleuren. Er ontbrak ook nog iets, nl wimpers, dus die moesten ze zelf knippen en opplakken.
















Na de speeltijd toonde ik een wortel. deze hadden we tijdens de speeltijd uit onze moestuin geoogst. Dus even vragen wat we daar mee konden den. En als snel kwam het voorstel van soep te maken. Dus dat gaan we dinsdag doen. Ik heb een lijstje gemaakt met wat we nodig hebben voor die soep ( en ook een foto ervan). Wie kan voor wat zorgen zodat we dinsdag een lekker tasje wortelsoep kunnen eten bij onze boterhammetjes ? En er mag altijd iemand een handje komen helpen.




Dan haalde Merel er de muziekinstrumenten bij. Zij wilde daar wel eens mee spelen dus besloten we om een kleuterorkest te maken. Ieder mocht een instrument uitkiezen en dan mochten ze muziek maken, maar niet zo maar. Als de bloem omhoog stond mochten ze muziek maken, stond ze beneden moest het stil zijn. De volgende keer deden we dat met luide en zachte muziek. We veranderden ook van instrumenten.







dan terug vwt en er werd nog verder gewerkt aan de oogjes.













Namiddag heb ik dan het verhaal van de heksentaart helemaal uit kunnen lezen. En tijdens de vwt kregen we bezoek van de kindjes van het 1e. ze hadden in de zandbak een groot zandkasteel gemaakt en wij mochten eens gaan kijken. Zo gezegd , zo gedaan.
Dan was het al bijna tijd om naar huis te gaan, en het was mooi weer, dus hebben we nog even buiten gepicknick.

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten