maandag 3 november 2014

We zijn er weer en enkele nieuwe spullen voor de klas.

Hoe leuk om na een lange maand weer terug in het klasje te zijn. En op de tafel lag al meteen een leuke verrassing, een welkomskadootje van de kids. Er werd heel wat verteld en getoond in de klas waardoor we enkel de kalenders in orde hebben kunnen brengen en toen was de tijd al om.
Dan was het groene werktijd en mocht iedereen een hoekje kiezen.
Na de speeltijd nam kapitein Joppe het heft in handen en ging de praatronde heel vlot. Ook de tijd hield hij nauwkeurig in het oog , maar we hebben toch alle kleuters aan de beurt kunnen laten.







Dan was het weer groene werktijd en haalde ik enkele nieuwe spullen uit die ik had meegebracht. Er waren nieuwe kralen, ponsmachines, een tangramspel, stempels en stempelkussens. Enkele kleuters hebben eerst wat kralen gesorteerd, maar al snel hebben ze mooie kettingen van de kralen gemaakt. Ze gingen bij mekaar vergelijken wie de langste of kortste snoer gemaakt had. In papier werden de figuurtjes uitgedrukt met de ponsmachinetjes, en er werden tangrams gemaakt in het boekje. Heel veel interesse voor de nieuwe spullen. Morgen gaan we wat met de stempels doen.











Namiddag hebben de kinderen die met het tangram al gespeeld hebben, het eens uitgelegd aan de anderen. We hebben ook de vormen besproken en met hoeveel stukjes dat we de figuren moeten maken. Sommigen vonden het moeilijk en anderen weer gemakkelijk.Er werden ook gezelschapsspelen gespeeld en de clics blijft het goed doen in de klas. Jesper had zelfs een bouwwerk rond een ladder gemaakt zodat je deze nu niet meer kon zien.









Tijdens de afsluitronde hebben we het ABC lied gezongen. Omdat we nu onze eigen letterstempels hebben, hebben we er een liedje over geleerd. Nog even verder oefenen want we moeten 26 letters van buiten leren ;-)
Morgen is het de beurt aan Jaiden om een boekje voor de boekenronde mee te brengen.
Zo het was weer een leuke dag vandaag en ben super content om terug te zijn!! Tot morgen allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten