vrijdag 7 november 2014

Een hele lange ketting en het 1e atelier!!!

We zijn de dag gestart met Karrewiet, even kijken op de pc en dan bespreken in de praatronde wat we gezien hebben. Daar waren kinderen die de langste loomketting ter wereld wilden maken, nl eentje die kan gaan van de aarde tot de maan. Maar wij hadden geen loomelastiekjes maar toch wilden de kleuters ook een lange ketting maken en dat hebben ze dan met allerlei blokjes gemaakt. Hun ketting ging van de ene nooduitgang tot de anderen en het was een heus teamwork. We hebben ook gemeten hoe lang de ketting was door onze stappen te tellen en we kwamen, jaja tot 141 stappen. Lang hé !!!
























 Na de speeltijd heb ik het boekje van gisteren voor gelezen. Het ging over dingen die toch heel gewoon zijn. Het ging over hoe een gezin er kan uitzien, bv een mama en papa en kindjes, maar soms kan het ook een samengesteld gezin zijn, of woont er ook een oma thuis, of misschien zijn er wel 2 papa's en geen mama. Alles kan. En dan zijn we eens gaan kijken uit wie ons gezin bestond, en wie er bij ons thuis allemaal woont.
De 4 kleuters die jarig waren mochten nog een kadootje van mij kiezen uit de doos .
Dan even rode werktijd want de voormiddag was al bijna om.



Namiddag was het tijd voor het eerste atelier van het schooljaar. Bij techniek werden en mezenbollen gemaakt, bij knutselen werden er al dingen geknutseld voor de kerstmarkt, er werden pepernoten gebakken, bij schooltuinatelier werden krukjes gemaakt, er werd drama gespeeld en er werd al een stuk van ons eigen schoollied geschreven en er werd al heel wat gedrukt en ook nog gedanst. Je ziet, overal was er wel iets te doen in ons schoolgebouw.




















































































Ik wil al vast de helpende handen van (groot)ouders bedanken voor hun hulp of het leiden van een atelier!! Mercikes!!!
Niet vergeten: maandag maken we de brug dus we zien ons pas weer op woensdag 12 november. 
Fijn weekend iedereen !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten