donderdag 13 november 2014

Vrije teksten en vormen.

Kapitein Ellie en weervrouw zorgden ervoor dat de kalenders snel in orde waren en dan was het de beurt aan Joppe om over zijn foto te vertellen. Hijzelf stond er op samen met grote zus Janneke en kleine broer Jitse. Flink verteld grote broer!!



Er was nog een klein beetje tijd over en dus begonnen Ellie alvast met de knijpers. Zij zelf wilde ook iets tonen en vandaag wilde ze ook haar ring tonen. En een ring is rond, dus zien we in de kring nog dingen die rond zijn ?






Dan was het groene werktijd. Op de grote tafel legde ik 4 papier met daar telkens een andere vorm op. Wie wilde kon al eens voorwerpen zoeken in de klas die ook die vorm hadden. Enkele kleuters besloten ook om een vrije tekst te maken. Er werd flink wat getekend en verteld.













 Na de speeltijd werd er verder gedaan met de knijpers en heel wat voertuigen passeerden vandaag. Nadien werd er weer in de hoeken gespeeld en gewerkt en kwamen er nog mooie vrije teksten tot stand.







































Namiddag zijn we eens met de hele klas op zoek gegaan naar allerlei voorwerpen met de vorm van een cirkel, vierkant, driehoek en rechthoek. Soms moest je dingen op zijn zij leggen om de vorm te zien. We hebben samen dan eens gekeken of alle voorwerpen die we vonden ook op het juiste blad lagen.
Dan probeerden we met onze vinger de voorwerpen eens in de lucht te tekenen, maar al snel hadden we echt krijt en gingen we naar de zaal om op de krijtborden de vormen eens te tekenen. Niet voor iedereen of alle vormen even gemakkelijk.



















Als afsluiter heb ik enkele vrije teksten voorgelezen. Morgen komen de anderen aan de beurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten