zaterdag 15 november 2014

Voertuigen

Vrijdag , dus starten met actua. Karrewiet opzetten en kijken naar het journaal . Er waren weer heel wat speciale dingen te zien. En vandaag en gisteren in de praatronde zijn er heel wat voertuigen de revue gepasseerd. Daar kwam een onderzoeksvraag uit: welke voertuigen zijn er zo allemaal ?




Momo en Giuseppe wilden het onderzoek wel leiden, maar ze kregen toch wel nog de hulp van Cristian, Arke en Amber. Even opzoeken in boekjes welke voertuigen er zijn, ze kopiƫren en uitknippen. Maandag gaan we er verder mee aan de slag. Ik had ook nog een mandala , die mochten de kleuters inkleuren. De vormen lagen vast maar ze mochten zelf de kleuren bepalen. Ik heb de uitleg maar aan enkele gegeven, daarna zeiden zij aan de anderen wat en hoe ze het moesten doen. Flinke helpers heb ik in de klas.




















Na de speeltijd werden de kalenders verder afgewerkt en konden we wat knijpers doen. Er werd zelfs een heuse blokfluit in mekaar geknutseld tijdens de praatronde.



















Na de middag was het eindelijk nog eens turnen met Anouk. Na het turnen hebben we nog heel even gewerkt aan de tafel en tijdens de afsluitronde werden de laatste vrije teksten voorgelezen en ook nog de 4 knijpers die er nog op bakje stonden.



Volgende week donderdag gaan we terug zwemmen en ik heb al voldoende begeleiding dus het zwemmen gaat door.
Ook is het volgende week, week van de smaak. Daarom gaan we die week een lekkere gezonde smoothie maken. Dat gaan we op woensdag doen. Dus wie er thuis nog bananen, aardbeien , bessen, kiwi of ander zacht fruit heeft , en appelsap of sinaasappelsap heeft mag dat maandag of dinsdag meegeven.

Fijn weekend allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten