donderdag 6 november 2014

De fotoronde van Somaya en een nieuwe tekentechniek.

Vandaag was het de beurt aan Somaya voor de fotoronde en ze had heel wat foto's bij. Somaya rijdt paard en wist er heel wat over te vertellen. De 2 lieve paarden op de foto zijn Carrera en Amerika. Somaya vertelde dat ze het paard borstelt, dat ze het zadel moet dragen en dat ze er op rijdt. Alleen op een paard kruipen lukt nog niet, daar met Elise mee helpen . Goed vertelt Somaya!!


Dan groene werktijd en werd er weer van alles en nog wat gedaan.





Rijden over de straten.



Amber heeft geprobeerd haar naam bij haar werkje te stempelen

We hadden even wat extra lln in de klas vandaag.

Na de speeltijd hebben we een praatronde gedaan. En Resul is een tand kwijt en vertelde dat hij van de dokter een speelgoedje mocht kiezen. Maar iemand merkte op dat hij dan bij de tandendokter is geweest. Dus dachten we eens na over de vraag: wanneer ga je naar een gewone dokter en wanneer ga je naar de tandarts? Heel wat juiste antwoorden hebben we gehoord en ook dat te veel snoepen niet goed voor je tanden is en dat je ze goed moet poetsen.



Dan weer groene werktijd en daar hebben we een nieuwe tekentechniek geprobeerd. Dylan had gisteren als klaskado iets bij om te tekenen nl een spirograaf. We hebben even uitgezocht hoe dat werkt. Niet gemakkelijk want je moet het goed vasthouden , je potloodpunt moet goed scherp zijn en je moet dan ook nog tekenen. Sommigen hebben het vandaag alvast eens uitgeprobeerd.







Namiddag hebben we alvast de ateliers voor morgen gekozen. Dit jaar komt er een atelier bij om te kiezen, nl het schooltuinatelier.
Dan was het rode werktijd en mochten ze weer kiezen uit de dingen die op de tafels stonden. Er werden leuke dingen gemaakt met hamertje tik die ze zelf of via een voorbeeld hadden gemaakt. Kralen werden weer gerijgd, met de steeknagels leuke dingen maken, bouwen met duplo en figuren en constructies met de logiblokken maken.













Ellie had voor de afsluitronde een boekje gekozen, maar door een klein ongelukje ;-) is dit niet door kunnen gaan , maar het boekje ligt klaar voor morgen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten