dinsdag 18 november 2014

Boekenronde en tellen en evenveel.

Giuseppe had het boekje ' Een heel lelijk kevertje' bij voor de ronde. Hij liet ons de prenten zien en vertelde dan iets erover. Nadien hebben we zijn boekje gebruikt voor een blaadje te maken om dingen te tellen . Ze moesten daar dan evenveel bolletjes naast tekenen. Dus eerst tellen en dan tekenen. Dit gebeurde nadien in de groene werktijd.

















Na de speeltijd nam kapitein Gloria haar taak heel serieus en dacht nauwkeurig na wie aan de beurt mocht komen. Er waren weer veel dingen om te tonen. Morgana had een leuk schilderijtje bij die ze in een 'spin' had gemaakt. We zouden die techniek ook eens in de klas willen uitproberen. Is er iemand die thuis een oude slazwierder heeft waar hij/zij niks meer mee doet ? Wij willen hem graag gebruiken om er mee te knutselen. Dan was het weer groene werktijd. 

















Namiddag stond een klassenraad op de planning. Dan hadden we nog een 20-tal minuutjes tijd en hebben we rode werktijd gehouden. Ook daar werd er geteld. Er zijn puzzels waar je voorwerpen moet tellen en dan het juiste cijfer er aan vast moet maken. Na de rode werktijd moesten we ons klaarmaken om te gaan turnen en wat voor leuke dingen ze daar gedaan hebben , kan je op de blog van Anouk lezen en zien.








Morgen gaan we eens verschillende smoothies proeven en we houden je op de hoogte welke ze het lekkerst vonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten