dinsdag 4 november 2014

Boekenronde en namen stempelen.

Jaiden had wel een heel groot en dik boek bij voor de boekenronde. Maar vooral de binnenkant van de kaft vond hij interessant. Daar stonden heel wat Disneyfiguren in die hij herkende.  Amber wist ons te vertellen dat bij de Leeuwenkoning de papa een leeuw is, de mama een leeuwin en de baby's welpen zijn. Zo heeft zij ons vandaag ook weer iets bijgeleerd.


Tijdens de groene werktijd wilde Jaiden een leeuw tekenen , maar dat bleek toch moeilijk te zijn voor hem dus besloten we om een kleurplaat te zoeken en die konden ze dan inkleuren. Er werd ook weer heel wat geponsd in papier en dat zie je goed aan onze vloer die helemaal vol papieren figuurtjes ligt ;-)






Ondertussen hebben we ook nog een namenlijst gemaakt in de klas. Achter elk kenteken werd de naam gestempeld. Nu kunnen de kinderen kiezen wat ze op hun werkjes doen: het kenteken of hun naam stempelen, of hun naam schrijven. Het gaat goed vooruit hier met de lettertjes.
Na de speeltijd was het tijd voor de knijpers en vandaag was het aan Dylan om de rol van kapitein op zich te nemen.



 Ellie was vandaag mijn co-assistent, ze stempelde de kentekens in het praatrondeboek.
Dan was het weer groene werktijd en er werd heel wat samengewerkt. Samen een puzzel maken, samen tellen en de juiste stukken samen brengen, ... echt teamwork in de klas.












Namiddag was het tijd voor een klassenraad: er waren opmerkingen over samenspelen buiten , maar er werden ook heel wat pluimen uitgedeeld in de klas, van alles wat dus.
Dan tijd voor rode werktijd, op de tafel stonden allerlei dingen klaar waar ze mochten uit kiezen en mochten wisselen. Iedereen was flink bezig met kleuren, tekenen met sjablonen, telpuzzels maken, kralen rijgen, ...









Tijdens het afsluiten hebben we nog wat verteld over morgen, want Joppe en ik zullen er niet zijn en dat hebben we even medegedeeld. Ook hebben we ons alfabetlied nog gezongen.
In de boekentas van de schooloudsten steken nog 2 briefjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten