maandag 2 maart 2015

De M van maart en een snoezelhoekje!

Een nieuwe week, een nieuwe dag en een nieuwe maand. Kapitein Momo en weervrouw Jill, euh Sophie , zorgden ervoor dat de kalenders tip top in orde waren. Dan was het tijd voor een praatronde. Er was een waaier en we weten nu waar die voor dient en hoe kunnen we zelf wind maken ? Je moest die handjes zien wapperen.







Na de praatronde was het gwt. Er werd verder aan de pc geknutseld, met de huisjes gespeeld, gelezen, getekend en we hebben een snoezelhoekje ingericht in de poppenhoek. Tijdens de praatronde hebben we ook eens gekeken naar de verschillende talen die de kindjes in de klas spreken. We hebben dan gezocht hoe je goedemorgen in die talen zegt. Efe en Resul wisten het niet meer hoe je het in het Turks zegt dus zijn ze dat aan Rabia gaan vragen en Momo was haar broer gaan halen om te weten te komen hoe je dat in het Grieks zegt. Kijk maar eens op de foto later welke talen je in onze klas vindt en hoe je goede morgen zegt in die talen!!












Na de speeltijd nog 3 knijpers en verder werken tijdens gwt. Sommigen werkten ook verder aan hun bundel en anderen maakten dat leuk werkje af waarin ze zichzelf inkleuren. In het snoezelhoekje werden er weer leuke'nestjes' gemaakt: gezellig samen wat keuvelen en knuffelen met de knuffels.MAAR : ons hoekje kan nog gezelliger worden als we wat meer kussens of dekens hadden , dussss....wie heeft er nog die we mogen lenen ?






















Namiddag zijn we begonnen met de vraag of ze nog wisten welke maand het was. Maart en toen zagen ze de letter M . Momo en Morgana zagen meteen dat hun naam met dezelfde letter begon.We zijn dan samen op zoek gegaan naar nog woorden die met de M beginnen en kijk maar eens wat ze allemaal gevonden hebben!!
Dan terug gwt. Er werd goed gespeeld en gewerkt vandaag. Federica van de 3e graad was ook in onze klas. Zij tekende leuke tekeningen en onze kleuters tekenden die na op de lichtbak. Dankjewel Federica!


















Tijdens het afsluiten keken we nog eens naar onze woordjes met een M, en we hebben nog een boekje over Hennie gelezen.
Morgen is het aan Sophie om een boekje mee te brengen.
Donderdag gaan we zwemmen. Niet vergeten zwemgerief mee te geven en wie mee gaat als begeleiding kan zijn naam noteren op de lijst aan het prikbord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten