woensdag 11 maart 2015

De doos: een krik!!

Wat glunderde Arke zij  oogjes toen hij met de 'zware' doos naar school kwam. Even snel de kalenders in orde brengen en dan mocht hij zijn voorwerp uitpakken. En inderdaad, het was zwaar. Meteen toonde hij hoe zijn voorwerp werkte: het kon omhoog gaan en omlaag en het dient om de mobilehome omhoog te krijgen. Dan moest ik van hem erop gaan staan , en ja hoor , ook ik ging omhoog en nadien omlaag. Dan wilde natuurlijk iedereen er eens op staan. En het ding noemt een 'krik'!!! Wat leuk om dat eens in de klas te hebben!! Goed gekozen Arke !!!













Tijdens de groene werktijd( vrije werktijd), hebben ze nog verder gewerkt met de krik. Maar ook zijn ze nog steeds in de ban van de strijkkralen. Er werd ook nog gewerkt in de boekjes.













Als tutti frutti kregen we een lekkere golden appel.
Na de speeltijd zijn we even buiten gebleven. Met de schillen en klokhuisjes in ons groene bakje gingen we naar buiten. Onze compostbak staat terug in de moestuin , dus zijn we eens gaan kijken waar hij staat en hebben we alles daarin gegooid. Dit gaan we nu elke dag doen.  Dan hebben we nog gekeken waar onze bak komt voor de moestuin en wat er nog zoal allemaal is.





Dan nog heel even vrije werktijd en het was al tijd om af te sluiten.


Jesper, Cristian en Joppe vertelden wat ze op de blokkenmat gemaakt hadden: een werkmat, een plooimeter en een zaag.
De anderen vertelden wat ze weer met de strijkkralen gemaakt hadden.





Morgen mag Jaiden de fotoronde verzorgen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten