woensdag 18 maart 2015

Een onderzoekje over planeten.

Gisteren is door omstandigheden de doos niet mee naar huis gegaan dus hebben we vandaag een gewone praatronde gedaan. Joppe wil graag bij Genk gaan voetballen, Giuseppe is vandaag een superheld, Jaiden vond het leuk om in Jesper zijn vriendenboek te schrijven , en nog veel meer.

Tijdens de rode werktijd konden ze een boekje lezen, aan vrije teksten werken en Momo en Efe hebben het onderzoekje afgewerkt vandaag. Zoeken in boeken, de afbeeldingen opzoeken op de pc en afdrukken en dan alles netjes weergeven om het onderzoeksblad.











Dan even een tussendoortje eten en vandaag waren het lekkere wortels. Ze waren al voor ons geschild dus ze konden meteen aanvallen.
Na de speeltijd nog kort de praatronde afwerken, het onderzoekje verder afwerken en al wat vrije teksten noteren bij enkele tekeningen. morgen werken we hieraan verder en lezen we ze allemaal voor.






Tijdens het afsluiten zagen we dat de waterkers al aan het kiemen was. En hebben Momo en Efe hun onderzoekje voorgesteld. We weten nu allemaal dat bij onze zon, die een ster is dat er 9 planeten zijn, wij op de aarde wonen, Pluto de kleinste planeet is , en Jupiter de grootste is. Saturnus heeft ringen en Mars noemen ze ook de rode planeet. Wat hebben die 2 kanjers dat prima gedaan!!!


Morgen is het aan Arke om leuke foto's mee te brengen.

PS: we hebben genoeg flessen . Heeft er nog iemand wat potgrond op overschot mag dat altijd meegegeven worden en kunnen we onze wortelen zaaien.

En voor vrijdag, dag van de kleuter: mag iedereen zijn mooiste pak aan, want onze kleuters zijn die dag de grote sterren op school!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten