maandag 23 maart 2015

Gestart met het maken van mandjes.

Vanmorgen was iedereen in de klas. Kapitein Lorena bracht de kalenders in orde en de jarige Gloria was weervrouw. Gloria, alvast proficiat en donderdag vieren we feest.
Dan was het tijd voor de praatronde. Ellie had een diabolo bij, maar dat blijkt helemaal niet gemakkelijk te zijn!!! En de tol van Amber geeft licht.





Tijdens de vrije werktijd hebben we met enkele kleuters eens rond de tafel gezeten en gekeken hoe we ons mandje gaan maken. Ik gebruik hiervoor de brikverpakking als basis. Samen hebben we gekozen hoe we het gaan maken. Maar eerst de dozen maken en uitvegen of nog spoelen. Hiervoor kreeg ik de hulp van Morgana.









Na de speeltijd deden we verder met de praatronde. Want nog niet alle knijpers waren gedaan.Sophie vertelde dat haar papa voor een nieuw huis gaat kijken in Duitsland en dat ze dan van school veranderd. De kleuters vonden dat erg zeiden ze want ze gaan haar missen.
Dan terug vrije werktijd en begonnen ze met knippen van het gras voor hun mandjes.




















Namiddag heb ik een boekje van de bib voorgelezen. We hebben samen de kaft eens bekeken en nagedacht waarover het verhaal zou kunnen gaan: wie zagen ze, wat deden ze, wat zou er kunnen gebeuren ? Om dat te weten te komen hebben we het verhaal voorgelezen. Een deel hadden ze alvast geraden , maar eigenlijk ging het verhaal over eerlijk zijn. 
Dan zagen we de binnenkant van de kaft. Kleine ezel neemt daar allerlei houdingen aan. We hebben dan eens geprobeerd om die na te bootsen. Dat ging best goed!!







Dan nog even rode werktijd, er werd geknutseld, gelezen, en vrije teksten getekend.






Als afsluiter hebben we dan de vrije teksten die klaar waren voorgelezen.







Morgen is het weer boekenronde. Deze week is het aan Dylan.
In de klas is nog een dekentje blijven liggen van onze zachte hoek. Niemand van de kleuters kent het , daarom deze foto: van wie is dit dekentje ?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten