maandag 9 maart 2015

Zandtekeningen, strijkkralen en een duizendpoot.

Een goed gevulde praatronde vanmorgen. Er werd weer heel wat getoond, verteld en voorgedaan.



Tijdens de gwt hebben ze onze 'doos' gepimd want wit is ook maar wit. En met de strijkkralen werden weer mooie dingen gemaakt: alle kleuren door mekaar, een tekening namaken of per kleur gesorteerd. Ieder had zijn eigen manier. Op de lichtbak stond een deksel met zand. De kinderen kunnen in het zand een tekening maken en door het licht komt die goed uit!!















Na de speeltijd terug een praatronde want kapitein Jesper had nog wat werk met zijn knijpers.






Tijdens de gwt hebben ze verder gadaan mat alles , want zo'n figuurtje met strijkkralen maken neemt toch wat tijd in beslag.














De namiddag zijn we gestart met het voorlezen van een kort verhaaltje uit een boek van Ellie. Het ging over een duizendpoot en een slak. Ze vonden de duizendpoot zo leuk dat ze besloten er ook eentje te maken .











Tijdens het afsluiten toonden ze fier hun strijkkralen en vertelden ze hoe ze te werk zijn gegaan.





Morgen is het aan Ellie om een boekje voor de boekenronde mee te brengen.
In de boekentas steekt ook nog een briefje voor het vrij podium. De kleuters kiezen zelf of ze iets willen doen of niet.
Ik ben ook nog op zoek naar 2 dingen: lege petflessen van 2l en lege tertabrikken van bv een l melk ( uitgespoeld ;-) ). Wie er heeft mag ze meegeven. Ik zou graag voor elk kind een fles of brik hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten