maandag 23 juni 2014

Water : waterverf, watertafel en water geven!!!

Onze laatste week van het schooljaar is van start gegaan met de praatronde geleid door Thieme. En hij was heel blij om de knijpers te nemen en vloog er dan ook meteen in. Er werden heel wat dingen getoond en verteld.

Dan haalden we de waterverf nog eens boven en er werd heel wat geschilderd vandaag. sommigen waren haast niet te stoppen, en hun groot blad stond dan ook goed vol. Ook werden er weer prachtige dingen gemaakt en ook met snufjes, want de clics hadden bv speciale vakken voor de reservewielen in te steken. Goed bedacht mannen. En met clics kan je ook iemand gevangen nemen, nietwaar Lucas. :-)







Na de speeltijd nog even een toonmoment en weer snel verder schilderen en bouwen. Ook hebben we enkele kleuters van de klas nog eens gemeten. Vorig schooljaar hebben we enkele kleuters gemeten en nu een jaar later kunnen we zien hoe veel ze gegroeid zijn!!!!



















Namiddag was dan water deel twee en drie: Jade en Karell gingen onze plantjes water geven in de moestuin en van binnen uit kon je al goed hun spoor volgen ;-). Ook werd de waterbak weer gevuld met water en natuurlijk wilde iedereen meteen in de waterbak spelen, maar ieder op zijn beurt, dus als ze wat nat waren toen ze thuis kwamen ...




















Als afsluiter hebben we een 2e verhaal uit Ata zijn boekje gelezen. Klus had daar ijspaddenstoelen gemaakt, zoals iglo's maar ze smolten, en na het verhaal kreeg ik een hele les over ijs, smelten en ijsblokjes. Ooooohhh ze zijn zo klaar om een klasje hoger te gaan mijn mannekes!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten