maandag 16 juni 2014

Onze eerste oogst.

Maandag dus starten we met een praatronde, en na de ronde wilden ze meteen wat spelen, kooien maken en al wat dingen van jongleren uitproberen, en Lucas wilde iets meer over zijn meegebrachte steen te weten komen.








Na de speeltijd zijn we meteen naar onze moestuin gegaan. De kleine plantjes werden uitgeplant in een grotere bak totdat ze klaar zijn voor de volle grond, de 2 andere pompoenplantjes hebben we naast de draad geplant want onze bak is echt te klein . Kijk maar eens hoe onze planten gegroeid zijn. We leiden ze zelfs uit onze bak zodat ze zo kunnen verder groeien. En , heel belangrijk en leuk voor de kids, onze eerste oogst is een feit: enkele radijsjes, 12 om juist te zijn ( we hebben ze samen geteld), waren groot genoeg om uit de grond te trekken, in de klas te bespreken, snijden, wassen en te proeven. En sommigen vonden het lekker, anderen niet en ze waren toch wel wat pikant , want er werd veelvuldig gedronken . Ook de kleuters van Kristie vonden ze pikant , want ook zij gingen drinken.








Komkommers van Kirsten.

Onze pompoenen.

De zonnebloemen van Kristie.





Lander vertelt wat we kunnen op eten.























Namiddag nog enkele wasknijpers doen, oefenen voor het circus en dan snel nog een koekje of fruit eten. Nando en Lucas gingen het afval in de compostbak gooien. Tijdens de afsluitronde zijn Janneke en Noemie eens wat meer uitleg over composteren komen geven, want zij hebben met de klas compost lessen gehad. Verder heb ik nog een verhaal over een visje verteld, en het was een open einde , dus vroeg ik aan de kinderen hoe de grote vis zijn hoedje terug gevonden had en er kwamen weer heel interessante eindes te voorschijn. 

















Yannina mag een boekje voor de boekenronde meebrengen.
Ik mis nog enkele briefjes ivm schoolreis. Ook als je kleuter eventueel niet mee zou gaan, laten jullie me dan even iets weten?
En morgen is het rode duivel dag dus iederen mag verkleed als rode duivel of supporter naar school komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten