vrijdag 20 juni 2014

Actuaronde = voetbalronde

Tijdens de karrewiet aflevering  die we vandaag hebben bekeken, ging het, en hoe kan het ook anders, vooral over voetbal. Maar ook over een speleoloog die ze na 11 dagen gered hadden uit zijn hachelijke toestand. Alle mondjes stonden open bij het horen van dat verhaal. Hij zat 11 dagen onder de grond dus zijn we op de kalender eens gaan kijken hoe lang dat dat is.
Dan moest iedereen aan de tafels spelen/ werken. Vandaag werd er heel wat gebouwd en gekleurd.







Een libelle op bezoek in de klas. We hebben haar terug buiten gezet.


Jens heeft dezelfde slang als die van Lucas gevonden in een onderzoeksboekje. Ja , hij had gelijk, het is een cobra.
Na de speeltijd even een toonmoment. Dan alles netjes klaarzetten en vertrekken naar de turnzaal. Na het middag eten was het weer tijd om een lekker ijsje te kopen. In de voormiddag hebben ze allemaal nog een fruitsapje gehad van school.


Lucas vond zijn slang niet tijdens het toonmoment dus even na de middag heeft hij er nog over verteld. Wist je dat een cobra een gifslang is , en dat slangen ruiken met hun tong ? Ahwel , mijn kleuters weten dat allemaal. Ook dat ze geboren worden uit eieren. Knappe koppen in de klas.

Dan nog even in de hoekjes werken, een koekje eten en afsluiten. Vandaag hebben we al eens geoefend op links en rechts. Niet zo gemakkelijk, en zeker niet als je tegenover mekaar zit. 







Ik wens iedereen een fijn weekend en misschien zien we ons morgen op de BBQ.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten