donderdag 15 oktober 2015

Robin haar fotoronde, eten voor de vogels

Vandaag bracht Robin 4 foto's mee voor tijdens de ronde. Ze liet ze eerst kort zelf zien.



Daarna hield ik ze één voor één omhoog en vertelde ze er zelf iets over.


Uiteraard was er bij elke foto ook ruimte voor opmerkingen en vragen. We wachtten vandaag fijn op onze beurt en luisterden zo goed mogelijk naar elkaar.


Na de ronde gingen Robin en ik naar het kopieermachine. We gingen de foto's verkleinen om in het praatrondeboek te plakken. En ook omdat we één foto zo leuk vonden, dat we er meer mee gingen doen in de klas.








Kijk maar eens, we leerden ook vandaag weer een nieuw woord bij - namelijk MAKI. Het was geen kat, geen gewone aap en ook geen poes (misverstanden over kat / poezen ...), nee nee Robin wist het ons bij te brengen. Gelukkig =)


Niet alleen het praatrondeboek werd aangevuld. We maakten ook een puzzel! Op twee niveaus, iets gemakkelijker en moeilijker. Zo konden ze op leeftijd werken, of op niveau. Het was een 'magje', geen 'moetje'. 






Robin haar foto's inspireerde ons ook in verschillende hoeken. Zo werd er een apenwinkel ontworpen:



Wie maakt een foto van wie?


Ook ontwierpen ze een zoo! En daar werkten ze de hele voormiddag hard aan samen. Knap hoor!









We toonden ook nog even wat anderen hadden meegebracht en luisterden vandaag ook naar Aurelio zijn verhaal.


Xian had een heel erg grote dennenappel bij. Die vonden we indrukwekkend.


Tuana en Lana hadden heel veel dennenappels bij - super!




Ik had pindakaas bij, ook zaadjes en nootjes. Maar het was geen gewone pindakaas. Het was er speciale voor vogels. Want vogels mogen geen mensenpindakaas eten. Wist je dat al? Wij wel hoor! ... De vogelpindakaas is ook niet echt aan te raden voor mensen ;)




We gingen aan de slag om eten te maken voor de vogels buiten. Touwtje rond de dennenappel, vullen met pindakaas en dan rollen in de nootjes/zaadjes. Sommigen kregen geen genoeg van het kneden, anderen vonden het gevoel van die pasta aan hun handen dan weer niet zo aangenaam =)












Ook in andere hoeken gebeurde er van alles:






Morgen hangen we ze op in de schooltuin.


Ook Xian zijn dennenappel moest er aan geloven, wat er gebeurt in water blijft ons fascineren. We keken regelmatig hoe het ging met de 'schubben' - morgenochtend kijken we zeker weer ;)

















We hadden een afsluitronde waar de kleuters hun 'puzzels' lieten zien en we de dag nog eens overliepen. Knap gewerkt vandaag allemaal! Tot morgen =)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten