vrijdag 16 oktober 2015

Bouwen, de tuin en vertrouwen op onze oren

We begonnen de dag met Karrewiet en namen daaruit vooral dieren mee. Die leefden niet meer, ze hadden er standbeelden van gemaakt. En een jonge met een stok. Wat deed die stok precies? Ze raakten er niet over uit, was het om te vechten? Te sporten? We besloten er later met een klein groepje opnieuw naar te kijken en het dan aan de anderen te vertellen. 


Na de zoo van gisteren, lag er vandaag kosteloos materiaal in de bouwhoek waar ze mee aan de slag konden.







Er werd ook heel wat motoriek/techniek toegepast aan de tafel.













Vandaag was het droog, dus konden we buiten onze dennenappel-voederbollen gaan ophangen.
We kozen allemaal een plekje voor onze bol en probeerden ze zelf te knopen ;) Later bevestigden Anouk ze dan even stevig en niet te laag - anders kunnen katten gemakkelijk bij de vogels.









We keken naar het filmpje over de blinde jonge in Karrewiet en vertelden aan de anderen wat er precies aan de hand was met de jonge. We deden ook eens allemaal onze ogen toe - vreemd als het altijd zo donker zou zijn! En Loris onthield ook dat de jonge door te klikken met zijn tong wist waar er muren waren. Dat kunnen wij niet!







Samen een zo hoog mogelijke toren bouwen.






Met een blinddoek aan op ontdekking in de klas.




De vrije teksten van deze week voorlezen.


Een leuke muziekkaart van Lana beluisteren. Dansen als hij open was en bevriezen zoals de dieren, als hij dicht ging.


En met de sjaal van Bryce en het muziekpopje van Sean speelden we nog een spel. Stilletjes zijn zodat de geblinddoekte zijn/haar weg naar het muziekje kon vinden op gehoor. Hooo! Dat was niet gemakkelijk.






Ze turnden nog met Diewke en toen zat de dag er weer op. Geniet van het weekend en hopelijk zien we jullie op ons standje tijdens LEVENSLOOP dit weekend. Veel beterschap aan de zieken x

Maandag is er geen school!
Op dinsdag zal Anita (de stagiaire) er ook zijn om leuke activiteiten en dagen met ons door te brengen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten