woensdag 7 oktober 2015

De doos: fruitsla maken en stempelen.

Tuana had de doos met lekkere , gezonde dingen gevuld. 2 appelsienen, 2 peren , een banaan en een wortel. Xian wist te vertellen dat de appelsienen, peren en banaan fruit waren en de wortel is een groente. Ze waren het er ook allemaal over eens dat het wel allemaal gezond is omdat er veel vitamines inzitten. Tuana telde het fruit en zo zagen we dat er evenveel appelsienen als bananen waren. Tuana maakte er dan vriendjes van om te controleren. En Mattia zag dat de wortel en de appelsienen allemaal oranje waren. En Tuana zei dat de wortel en banaan alle 2 lang waren. En wat moesten we er nu mee doen ? Ze wilden er fruitsla van maken.










Zo gezegd , zo gedaan. Tuana sneed alle fruit netjes in stukjes en maakte voor iedereen fruitsla. Dit werd tijdens tutti frutti uitgedeeld. De anderen hadden vwt.

















Vandaag hebben we alvast ook nog lekkere mandarijnen gehad .





Na de speeltijd nog even vwt en plots hebben ze de stempels gevonden, dus iedereen in de ban van de stempels en stempelen maar. Ze zagen ook dat er cijfers opstonden, dus ook zeggen welk getal het was.















Dan was het al tijd om op te ruimen en af te sluiten. We oefenden ons versje nog eens en Merel mag morgen de fotoronde verzorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten