donderdag 8 oktober 2015

Fotoronde van Merel en cijfers

Vanmorgen niet Nath in de klas maar wel Anouk. Even wennen, hoewel de meerderheid al op de hoogte was. Veel beterschap Nath en we hopen je snel weer terug te zien! xxx

Tot die tijd gaan wij alvast fijn blijven werken en dat deden we vandaag zo:

We begonnen de dag met de fotoronde van Merel. Ze had twee foto's bij, eentje van Pasen en eentje op een springkasteel. Dat springkasteel interesseerde ons vooral en we hebben er dan ook leuke gesprekjes over gehad. Bedankt voor de leuke foto's Merel!







Na de ronde kwam Merel zelf haar verslagje neerschrijven in het praatronde boek.


Tot aan de speeltijd volgende er dan VTW in de klas.















Na de speeltijd gingen we aan de slag met stempels en met cijfers. Gisteren was er veel interesse voor de stempels en in de doos van Tuana zat fruit, waar de kleuters mee telden en vergeleken. Dus daar zijn we vandaag mee verder gegaan. 

Met een groepje van KO2 maakten we een tel-huisje. We moesten cijfers zoeken van 1-5 en we gingen ook met concreet materiaal zoeken naar de gelijke hoeveelheid (bijvoorbeeld 2 potloden). Dan moesten we onder het cijfer, evenveel stempels zetten als het voorwerp: "2" - 2 potloden - 2 stempels.






En dan onze eigen tel-huisjes maken! Knippen tot aan het einde van de lijn, plooien, vergelijken, stempelen, tellen...











Ook de kleuters van KO1 die interesse hadden kwamen aan de beurt. Daar lag de nadruk dan op knippen (motoriek) en de 1-1 relatie (kopie maken van het voorbeeld) door te tellen en te vergelijken.
Knap gewerkt allemaal!






Tijdens de namiddag mochten ze kijken naar een DVD die Xian had meegebracht. En wanneer ze niet meer wilden kijken, konden ze gaan werken met het aanbod op de tafels.







Morgen kijken we naar Karrewiet en tijdens de namiddag kunnen we genieten van een toneelstuk, op onze eigen school!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten