woensdag 21 oktober 2015

Onze tweede dag in het bos met Anita

Vanmorgen liet Pauline ons zien wat er in 'de doos' zat en dat was......


een boekje met allemaal dieren die op een boerderij kunnen voorkomen. We hadden er leuke gesprekjes over =) Dankjewel Pauline! 


Nadien mochten de kleuters aan de slag in de hoeken. Anita maakte enkele nieuwe afspraken met de kleuters. Er verscheen ook nieuw materiaal en ze maakte samen met enkele kleuters pompoensoep. Dat kwam gisteren aan bod, na het spel met de pompoenen.







Vandaag ook een lampje bij de insecten. Nu konden we nog beter zien wat er allemaal in zat! De spin (gelukkig nog steeds ;)), slakken, wormen, rupsen... en een heel knap spinnenweb! Wist jij dat slakken op spinnenwebben kunnen 'kruipen'?! Wij hebben het met onze eigen ogen gezien!

















Vrijdag is er ook het eerste atelier. De kids van onze en Ann haar klas volgen een aangepast kleuteratelier. Wie wat gekozen heeft kan je aan ons prikbord zien. De 4 kleuters die aan het kookatelier deelnemen moeten ook 2 bananen meebrengen om iets lekkers te maken =)


Er was ook nog een leuke activiteit tijdens de ronde. Anita had vandaag een gitaar bij. Ze speelde een leuk liedje, de kleuters mochten meedoen en er volgenden allerlei handelingen. Leuk hé?












De soep staat in de koelkast tot vrijdag, dan kunnen we er samen van smullen! 
Yusa-Ali mag morgen een foto meebrengen voor de fotoronde en 's namiddags gaan we wandelen - denk dus aan comfortabele kledij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten