dinsdag 6 oktober 2015

3x boekenronde en de grootste en de kleinste.

Omdat ik het kaartje van de boekenronde gisteren was vergeten mee te geven heb ik een oproepje gedaan voor de boekenronde en gelukkig waren er 3 boekjes. Dus daarmee een triple boekenronde.
Eerst was het Sean, en zijn boekje ' La mer'. Gek , want wat is dat la mer ? Hij vertelde ons al snel dat dat de zee was , want het was een boekje in het frans. Hij vertelde wat er allemaal in stond en soms vertaalde hij woordjes voor ons.


Dan was het aan Loris. Hij had een boek bij over ' gigantausaurus!. En weet je dat er kleuters waren die wisten wat gigant was ? Knappe koppen in de klas he!!! Het boekje ging dus over kleine dino's die mega grote dino's tegen kwamen.



Dan zat de tijd er op en gingen we vwt doen.
Er werd weer op de lichtbak getekend, sommigen wilden nog een vouwdruk doen, en ook Anouk deed enkele dingen om de fijne motoriek te oefenen.






















Na de speeltijd was het dan aan Lauren. Ze had weer een boekje bij van heksen, van dezelfde reeks als we van haar kado hebben gehad. Ze vindt die boekjes nl heel leuk. Deze keer ging het over een baby. Mama heks ging een baby krijgen.




Dan terug vwt en nu had ik een blaadje met voorwerpen erop. Het grootste moesten ze rood kleuren, en het kleinste blauw. en amai, wat hebben ze dat prima gedaan. Kailey ging eens kijken wat er allemaal magnetisch was in de klas 


























Tijdens de middag pauze kreeg ik nog een verrassing van Mattia. dankjewel kapoen.

Namiddag was het klassenraad. We besproken nog eens de afspraken ivm het fietsen, en dan werd er verteld dat ze toch wel graag samen spelen buiten. En als er een probleem is dat ze naar de juf kunnen of de 'SOS'ers '.Die stellen zich elke maandag voor in de klas.

Dan nog even iets eten, en wat ze dan gedaan hebben kan je op de turnblog van Anouk lezen.
Morgen is het aan Tuana voor de doosronde.

We zijn ook nog op zoek naar kleine glazen potjes met ijzeren schroefdeksel voor de ateliers. We gaan confituur maken en zouden dat hier dan graag willen indoen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten