vrijdag 9 oktober 2015

Nieuwe woorden, leuke slingers en toneel

We begonnen de dag met Karrewiet.


En daar kwamen toch wel wat nieuwe woorden uit! De kleuters haalden ze zelf aan tijdens de ronde en de woorden die ze hadden onthouden werden ook onder een loepje genomen. We bespraken ze (astronaut, bergbeklimmer, zinken) en schreven ze op in het praatronde boek.

Robin en Lauren kwamen na de ronde bij mij zitten, om alles te illustreren in het boek.





Xian bracht een spel mee, waar veel aandacht voor was.




En ook aan andere tafels en in hoekjes werd er fijn gewerkt.







Mattia maakte zelfs een boot die aan het 'zinken' was en ontwierp een speciale duikboot. Die kon de zinkende boot dan omhoog trekken met een lange arm en naar het land brengen. Knap hoor!











Robin had gisteren tijdens de VWT, ringen gemaakt. Ze deed dat door reepjes te knippen en de uiteinden met een stukje tape aan elkaar te plakken. We onthielden het en dat gingen we vandaag ook eens proberen!

We gingen dus reepjes knippen (zij die al zelf konden knippen deden dat, anderen knipten op lijnen) in allerlei kleuren en dan ringen maken die in elkaar haakten. Nu hadden we kleurrijke slingers! Komende week gaan we ze ophangen in de klas.














Enkele papieren 'verdwenen' naar een andere tafel en kregen daar een nieuwe en creatieve functie:








Tijdens de namiddag keken we in de turnzaal naar een gek toneelstuk! Met veel bellen en trucjes maar ook een boodschap: neem zoveel mogelijk de fiets en wees voorzichtig op de straat!






En onze eigen Ensar mocht zelfs helpen met één van die trucjes =)






Fijn weekend allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten