maandag 12 januari 2015

Wij maken een postkantoor.

Vanmorgen stond de blauwe brievenbus in de speelzaal al klaar en al heel snel zaten daar veel briefjes in. Hoe leuk.
In onze praatronde zag je ook al dat ze er naar uit keken. Cristian had zelfs een postzak van zijn buurman Fabio meegekregen. Hoe fijn en ook ik had de kleren van mijn schoonbroer bij die bij de post werkt. Dus kwam al snel het idee om van onze poppenhoek een postkantoor te maken. Dus zo gezegd, zo gedaan. Na de praatronde hebben we de poppenhoek leeg gemaakt en bespraken we wat er wel allemaal in moest. Ze is bijna af maar er kunnen nog wel wat spullen bij. Wie heeft er een stempel thuis die we kunnen lenen om onze brieven af te stempelen ? Of kleine doosjes zodat ze ook pakketjes kunnen verzenden ? Of heb je nog iets ivm het postkantoor, dan is dat welkom.



Het is toch niet simpel om een brief zo te openen :-)

Momo past de jas alvast.


Na de speeltijd hebben we nog wat knijpers gedaan. Dorien was er ook. Zij is een derdejaars student kleuteronderwijs en komt binnen 3 weken op stage bij ons in de klas. Jesper had een vrachtwagen bij met een oplegger voor auto's. We waren benieuwd hoeveel auto's erin kunnen en dat hebben ze na de ronde eens getest. Tijdens de groene werktijd hebben Cristian en Gloria ook al een rode brievenbus geverfd voor ons postkantoor. Morgen maken we hem helemaal af. Ook werden er postzegels uitgeknipt die ze in het postkantoor kunnen verkopen. Het thema leeft al helemaal in de klas. 



















Namiddag wilden ze allemaal nog iets maken voor de blauwe brievenbus. Ik had nog kaartjes in de klas die ze zijn gaan inkleuren en dan werd het verstuurd . Sommigen staken de kaartjes in een omslag en gingen die in het postkantoor kopen samen met een postzegel.











En dan stonden er plots 2 postbodes in onze klas. Zij hadden post voor ons en dus deelden ze dat snel uit. Iedereen was benieuwd van wie ze post hadden gekregen. En hoe leuk, iedereen had een brief gekregen. Als jullie ouders je kapoen ook willen verrassen, of een grootouder, dan mogen jullie ook iets posten.












Dan hebben ze nog even verder gespeeld. 



Tijdens de afsluitronde hebben ze kort verteld of ze een eigen postkantoor leuk vinden. En wat vinden ze fijn, of minder leuk. Cristian ging ook eens aan zijn buurman vragen of hij niet eens op bezoek wilde komen in onze klas , en ik kan jullie alvast verklappen dat hij vrijdag naar onze klas komt. Bedankt Cristian om het te vragen!!
Morgen is het aan Jesper om een boekje mee te brengen voor de ronde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten