maandag 5 januari 2015

Hieperdepiep voor Amber.

Eerst en vooral mijn beste wensen voor 2015 en ook proficiat aan amber die in de vakantie al 5 jaar geworden is. Zoals ze zelf zegt: ik ben de oudste van de klas ;-)
De hele voormiddag stond dan ook bijna in het teken van haar verjaardag. Eerst een praatronde en meteen erna zijn ze aan het tekenen geslagen voor haar verjaardagsboekje.
Na de speeltijd de overige knijpers en dan iets daarna werden we al in de eetzaal verwacht voor lekkere pannenkoeken. Daarom hebben ze vandaag om 10u 10 al boterhammen gegeten en 's middags dan een lekkere pannenkoek. Als afsluiter van de voormiddag heeft Amber ons haar 'eerste jaar' boek laten zien en haar eerste knuffel. We hebben haar ook gevierd met alles erop en eraan en als klaskado kregen we verf en wiebeloogjes waarmee we fijn kunnen knutselen. Dankjewel en nog eens proficiat .


























Toen heb ik een iglotent in mekaar gezet en mochten ze er alvast kennis mee maken.
In de namiddag zijn we dan eens beginnen te vertellen wat we allemaal weten over een iglo. Ze wisten meteen hoe die gemaakt wordt, maar wie woont daar nu in ? Een pinguin, een ijsbeer, mensen? Enkele onderzoekers gingen meteen aan de slag. Gloria en Ellie werkten uiteindelijk het verslag verder af. Er was nog een vraagje: hoe kunnen we zelf een iglo maken ? Tekenen, met blokken, met wit papier, want de blokken van een iglo zijn rechthoekig en wit .Dus meteen na de praatronde gingen ze al eens experimenteren.


























 Als afsluiter hebben Ellie en Gloria hun onderzoekje voorgesteld. ESKIMO: die woont in een iglo, en hij draagt zeer warme kleren, want waar zij wonen is het berekoud. Nog enkele vragen beantwoorden van de anderen, zoals smelt een Iglo nooit ? Hebben ze ook een deur ? ...Knap gedaan meiden en Cristian en Lena ook voor te helpen met zoeken.



 Morgen is het aan Lorena om een boekje mee te brengen voor de boekenronde!
Morgen na school is het ook ouderavond dus niet vergeten.
En wie post heeft voor iemand op school, een kaartje, een briefje een tekening, dan mag je die vanaf volgende maandag in de brievenbus in de speelzaal steken en de lln van de 1e gr zorgen dat de post bij de juiste persoon terecht komt!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten