dinsdag 20 januari 2015

Fotoronde van Lorena .

Vandaag dubbel werk voor Arke, want hij was vandaag zowel kapitein als weerman. Na de kalenders haalde Lorena haar boekje tevoorschijn en ze vertelde ons het sprookje van Assepoester. Ze vertelde het van A tot Z. Ook de vraagjes kon ze moeiteloos beantwoorden. Goed gedaan Lorena!!




Dan was het RWT. En heel wat kleuters wilden een vrije tekst maken en vlogen er meteen in. Ook druppeltellers lagen er nog en met de duplo moesten ze iets bouwen. Aan een andere tafel mochten ze een spel of puzzel kiezen.




Vandaag een kleine verandering ivm turnen. Omdat Anouk de klas van Ann overneemt is Dieuwke er terug om turnen te geven. Maar zij is ook nog in een andere school aan het werken, en daarom hadden ze vandaag meteen na de korte speeltijd turnen.
Tijdens het turnuurtje heb ik de klas anders gerangschikt en na de turnles zijn ze even op verkenning gegaan. We hebben nu een ' stille hoek' waar we rustig een boekje kunnen lezen, kunnen stempelen of met de lettermagneten spelen.








De namiddag zijn we gestart met de klassenraad. Giuseppe wilde van de klas een zachte klas maken: hij wil de klas vol met kussens leggen zodat we lekker zacht kunnen stappen ;-) Ook kwam Joke de post brengen voor onze klas. 

Nadien nog even RWT en daar werden heel wat vrije teksten verteld. Ons leeshoekje heeft nu ook meer succes. Binnenkort hoop ik het nog gezelliger te kunnen maken met kartonnen huisjes. Heeft er iemand thuis nog gekleurde tape of plakband op overschot ? Dan mag je het altijd meegeven, het is om de leeshuisjes te maken .







Tijdens de afsluitronde vertelden Jesper en Giuseppe wat ze gemaakt hadden met de moertjes en bouten . Ze vertelden ook hoe ze dat gedaan hadden en dat ze dat heel leuk vinden. 



Ik heb ook de vrije teksten voorgelezen en dat waren er vandaag een heleboel. Knap gedaan!!!
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten