vrijdag 23 januari 2015

Grote dozen.

Karrewiet op vrijdag, dus ook vandaag. Vooral veel sneeuw, 8m sneeuwval, sneeuwmannen , maar ook een rode kaart krijgen op de voetbal . En een jongen die heeeel goed was in origami. De kleuters willen dat ook wel eens proberen. Maandag gaan we dat ook eens proberen te doen in de klas. Vandaag hebben enkele het al eens geprobeerd.
In onze klas stonden heel wat dozen en karton dus daar zijn we mee aan de slag gegaan. Ik heb een leeshuisje gemaakt en de kleuters hadden ook karton en een doos en de hele dag door was die doos 'bewoond'. Toen Somaya uit de doos kwam had ze het zelfs koud in de klas ;-) ( je moest de warmte eens voelen die uit die doos kwam, ze was nl heel goed gevuld ).








Na de speeltijd hebben we een korte praatronde gedaan  en dan hebben we verder gewerkt tijdens de GWT. Cristian wilde weer een puzzel van 99 stukjes maken en vandaag kreeg hij de hulp van Jesper. Deze puzzel was sneller klaar, want de jongens vonden deze gemakkelijker. Somaya had stiften bij dus besloten de meiden om hele mooie tekeningen te maken. Ook nog enkele ' cars' blaadjes werden gemaakt . En natuurlijk de dozen !!! Nog meer karton en de leesdoos gezellig aankleden. Misschien wel leuk om er een paar kussens in te leggen. Wie thuis een klein kussentje te veel heeft mag het altijd meebrengen. 














Namiddag was het turnen met Dieuwke. Ondertussen heb ik het leeshuisje nog wat aangekleed. 
Na het eten van een koekje was de afsluitronde. Ik las voor uit Cristian zijn boekje, een stukje uit Lorena haar boekje en toen we liedjes uit het boek van Amber wilden zingen kwam de postbode eraan. Vandaag kregen we 3 brieven voor de ganse klas!!!!
Het waren stuk voor stuk leuke brieven of kaarten!!!!




In de boekentas van de schooloudsten steekt nog een briefje ivm volgende woensdag 28-01. Dan is het pedagogische studiedag, dus GEEN school voor de kinderen en GEEN opvang die dag !
Geniet van jullie weekend en tot maandag iedereen!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten