dinsdag 27 januari 2015

Drukletters en leesletters.

Het was aan Resul om zijn boekje voor te stellen, maar eerst werden de kalenders in orde gebracht. Kapitein Momo zette ook alvast kruisjes op de weekkalender om aan te tonen dat het morgen geen school is. Dan was het aan Resul. Hij vertelde over zijn boek van treinen , en ook zijn boek maakte een geluid. Het was een boek waarin je vormen kon leren en ook tellen!!!! Leuk boek Resul.



Dan was het tijd voor GWT. De postbode in de klas bracht een krant en plots was er iemand die een letter van zijn naam herkende. Ik zei dat iedereen zijn letters van zijn/haar naam in de krant te vinden was. Maar in 2 verschillende lettertypes: druk- en leesletters.
Enkele kls wilden meteen op zoek gaan naar de letters van hun naam.










Na de speeltijd was het tijd voor een praatronde. 









Dan weer GWT en gingen ze verder met zoeken naar de letters. Dat gaat al heel prima!!!








De namiddag zijn we gestart met de klassenraad en vandaag hebben we eens een gesprek gehad rond het thema vrienden zijn. In onze klas moeten we vriendjes zijn met iedereen. Samen spelen, samen delen. En we sloten de klassenraad af met het lied van vrolijke vrienden.
Dan was het RWT. De stille hoek, de logiblokken, bouwen met duplo en de diertjes. Maar ook tekenen of vrije teksten. Cristian combineerde vandaag de twee: hij bouwde iets, en vertelde daar een vrije tekst bij!!









Als afsluiter heb ik dan Cristian zijn vrije tekst voorgelezen en ook het boekje van Resul.

Denken jullie nog aan de brief van CLB?
Tot donderdag allemaal!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten