dinsdag 6 januari 2015

We denken aan de vogeltjes deze winter.

Onze boekenronde kon helaas niet doorgaan want Lorena was ziek, dus snel beter Lorena. Dan maar de kalenders in orde brengen en een praatronde. Joppe had een plooimeter bij van zijn papa. Hij legde ons uit waar zijn papa dat voor gebruikt en ook hoe we dat moeten doen: het begin van de meter moet je ook aan het begin leggen van het voorwerp dat je meet. We keken ook hoe groot de tafel was en hoe lang de plooimeter zelf is. Hij is net iets groter dan onze mat. Nadien heeft hij er ook nog de clicks mee gemeten.





Dan hebben we het kinetisch zand uitgepakt en in onze zandbak gedaan. Daar hebben ze eens mee mogen experimenteren. Het voelt wel raar aan zeiden ze. Wie wilde mocht ook een eskimo knutselen. Enkelen zijn daar al mee begonnen en wat lijkt dat gezichtje van de eskimo verdacht veel op iemand .Ook werd de iglotent in de poppenhoek gezet. Ze mochten nu zelf eens eskimo zijn. Maar nog leuker zou het zijn met extra spullen: wie heeft nog (oude) mutsen, wanten sjaals, skilaarzen,... die we mogen gebruiken om ons als echte eskimo te verkleden ? Of nog leuke dingen waarmee we onze iglo kunnen aanvullen.












Na de speeltijd nog even verder doen met de knijpers en dan hebben we Martine even in de bloemetjes gezet want vandaag is ze 50 jaar geworden . Proficiat Martine. Toen we haar klas gingen versieren kregen we zelfs een initiatie Frans: bonjour, au revoir, merci bien,... 


















Namiddag was het klassenraad en de kinderen waren blij dat de vogels van de appeltjes gegeten hadden die we gisteren buiten gelegd hadden. Ze wisten ook dat er mezenbollen in de kast lagen en wilden die dan buiten gaan ophangen, dus na de klassenraad, snel de jassen aan en alle bollen ophangen.Want we moeten de vogeltjes helpen als het vriest en winter is.




Dan heeft Anouk hen 'opgepikt' buiten en zijn ze fijn gaan turnen.
Dat kan je dan weer op haar blog lezen. Tot morgen allemaal!!!! x


Geen opmerkingen:

Een reactie posten