woensdag 9 november 2016

Nore's ontdekkoffer en spelen met de bal.


Aaliyah was kapitein, en omdat het vandaag zo koud was, besloten we om Nellie en Cezar ook een muts en sjaal aan te doen. 





Dan mocht Nore het koffertje opendoen. Wat had ze bij ? He, dat kennen we, Julius had ook al zo iets bij. Ee, citruspers. Zag die er hetzelfde uit ? Moeten we hetzelfde doen ? En welke kleure zagen we ? Geel. Nelle moest een wasco zoeken met dezelfde kleur. En toen eentje met de kleur van een appelsien.






Daar hebben we dan een spel van gemaakt. Er lagen 5 gekleurde bladen op tafels. Nu moesten ze voorwerpen zoeken in de klas die dezelfde kleur hadden en die erbij leggen. Goed gedaan.




















Dan vwt.









Als tutti frutti waren er mandarijntjes. En schillen hoort daar bij.





Na de speeltijd zijn we even in de zaal gegaan want Aaliyah had een bal bij , en in de klas kan je daar moeilijk mee spelen. We haalden er nog 2 andere ballen bij en dan gooien, rollen, shotten. We eindigden met een spel: ik rolde de bal weg en zij moesten lopen en de bal vangen voor hij de muur raakte. Wat een plezier.












Dan terug even vwt. Ik had nog enkele nieuwe figuurtjes uitgehaald, die hebben ze allemaal eens uitgeprobeerd want sommigen kunnen bewegen, maken geluid, geven licht,...










Dan nog afsluiten, Nelle het kaartje van de fotoronde omdoen, en onze dag zat er al weer op.

Ze hebben ook hun werkjes mee naar huis gekregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten