dinsdag 22 november 2016

Aaliyah's boekenronde en knip,knip,knip.

Wat hadden vanmorgen een extra juf in de klas. Zij kwam eens kijken hoe wij werken in onze klas.Aaliyah had een dubbele taak vandaag. Kapitein en vertellen over haar gekozen boek. De titel was al een vraag dus in het boek moesten ze op zoek gaan naar iets . En dat was spinnen. Nee niet die kriebelbeestjes , maar iets wat een poes kan. De andere dieren wisten het ook niet, alleen mama poes kon helpen. Katten spinnen als ze blij zijn. Goed vertelt Aaliyah. Ze kende haar boekje duidelijk al heel goed.



Dan vwt waar ik geen foto's van heb omdat ik de juf in de klas wat uitleg heb gegeven over onze werking. Ze had heel wat vragen en was enthousiast over hoe we allen samen spelen en werken in de klas.
Na de speeltijd dan even een toonmoment. Wie had wat bij ? 




Dan terug vwt. De bak werd weer gevuld met iets anders. Deze keer zijn het schaartjes en papier. Even uitleggen waar een schaar voor dient en zeker ook waar niet voor!!! En hoe houd je zo een schaar juist vast? En dan knippen maar. Ze morgen in allerlei papier knippen om zo te oefenen.

















Namiddag zijn ze gaan turnen met Katia.
Terug in de klas hebben we nog een klassenraad gedaan. Ze waren heel blij dat de fietsen goed werden opgeruimd en dat er veel minder papiertjes op de speelplaats liggen!!

Als afsluiter onze dag overlopen en onze plannen voor morgen al eens overlopen: onze hoed afwerken en een liedje leren voor de Sint. Morgen kiezen we een lied.
Iliano mag de ontdekkoffer vullen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten