dinsdag 8 november 2016

Ayla's zoekboek en vrij schilderen.


Eerst was het de beurt aan Ilkay. Hij mocht de kalenders in orde brengen en ons vertellen welk weer het was vandaag.


Dan kwam Ayla aan de beurt met haar boekenronde. Deze keer was het geen voorleesboek , maar een zoekboek. We moesten weer voorwerpen die op de rand stonden zoeken in de prent. Iemand wist zelfs nog dat Ilkay ooit zo een puzzel bij had. Wat heb ik toch knapperds in de klas. We besloten dan ook een pagina te kiezen en er zelf een zoekprent van te maken.




Tijdens de vwt ging Ayla dan ook met me mee om dat te fixen.
Wie wilde mocht dan samen met mij zo een zoekprent maken. Wat deden ze dat ook al weer heel knap.


















Na de speeltijd was er een korte praatronde en bekeken we de nieuwe spelletjes die we gisteren van Remy hadden gekregen. We keken hoe we het moesten doen, wat er allemaal op stond, en telden al mee.

Tijdens de vwt mochten ze er dan ook mee spelen. Ook het rode en groene licht kwam weer aan bod.

















Namiddag zijn we gestart met een luisterspel. Iemand werd geblinddoekt, en een ander kindje moest een geluidsbron gaan verstoppen ( we zochten naar iets wat lawaai maakt en zij hebben voor de mixer van de poppenhoek gekozen). Dan werd de blinddoek afgedaan en moesten ze op hun gehoor afgaan om de mixer te zoeken.




Dan was het nog tijd voor klassenraad. Als de lange speeltijd gedaan is moeten de fietsen beter opgeruimd worden. dus afspraak is: bel => fietsen => in de fietsenstalling.

Dan was er bakjestijd. Vrij schilderen, duplo of puzzels. Er was weer een mooie samenwerking tijdens het bouwen van een toren, en er werd heel ernstig geschilderd met de volle 100 % concentratie.

























Tijdens het afsluiten hebben we gezien dat Nore haar 1e ronde morgen mag verzorgen, nl de Ontdekkoffer-ronde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten