dinsdag 15 november 2016

Nore haar kijkboek en plannen voor de Sint .

Voor we in de klas waren wilde Nore haar boek al tonen maar we moesten nog even wachten tot Remy ons praatrondeboek had ingevuld.
Dan mocht ze haar boek tonen. Het was een kijkboek over de boerderij. Over de dieren hadden we al eens geleerd , maar de boer heeft nog heel wat dingen die hij verkoopt zoals groenten en fruit. Nore noemde enkele dingen op . We hebben daar ook een plan mee voor morgen: we gaan nl eens kijken welke groenten en fruit er zijn. Wie dan reclamefolders heeft met groenten en fruit erin mag dat zeker morgen meegeven.



Dan vwt. Ayla had een bal bij en dat bracht ons op een idee. Waar kan die door rollen ? We plakten enkele wc rolletjes met klittenband aan de kast, de garage werd erbij gehaald en ook de buizen. Nu maar eens testen waar en hoe het erdoor kan rollen.












Na de speeltijd was er een praatronde waar we eens gingen kijken wat we voor de Sint kunnen knutselen. We kozen een 'hoed' uit, en zagen een leuk idee zodat de kleuters zelf ook Piet kunnen zijn.
Tijdens de vwt zochten we dan het juiste materiaal bijeen, keken we hoe we het gingen aanpakken en vlogen erin.


















Namiddag zijn we gestart met een turnles samen met Katia, dus kijk zeker op haar blog.
In de klas hebben we nog heel even bakjestijd gedaan( schilderen, puzzelen en de diertjes).








Dan afsluiten: onze dag overlopen, dingen voor morgen plannen en Julius aanduiden voor de ontdekkoffer. We zijn benieuwd Julius!!

Onze tissues zijn ook bijna op. Wie brengt er een nieuwe doos mee ? Alvast bedankt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten