maandag 14 november 2016

De pakjesdans en pietenaerobic, het pietenmutsspel en de baard van de Sint.

We waren er allemaal na het verlengde weekend. Kapitein Iliano zorgde ervoor dat ons praatrondeboek in orde was en dan konden we aan de praatronde beginnen. Wat hadden ze bij, of wil je iets vertellen ? Er lag weer heel wat op onze kist. En alles had mooie kleuren dus zo konden we weer onze kleuren oefenen.









Tijdens vwt heb ik een pietenmutsspel uitgehaald. Op de muts staan gekleurde bollen. Op elke bol moeten ze een gekleurd balletje leggen met dezelfde kleur. Maar niet met hun handen, nee met een wasknijper of met een tang.















Na de speeltijd hebben we aan beweging gedaan. Eerst de pakjesdans. Stappen op de muziek tussen de pakjes door en als het liedje het zei, dan moesten we een pakje oprapen. Dan ook nog even pietenaerobic: armen omhoog, omlaag, opzij, door de benen. 


















Dan even uitblazen en weer vwt.
















Namiddag was het tijd voor een verhaal. Niet alleen wij krijgen cadeautjes, maar de Sint ook.Weet je dat er kindjes zijn die hun tutjes aan de Sint geven ? En hoe ziet de Sint er uit ? Een mijter, staf, baard.

Tijdens bakjestijd konden ze iets doen met die baard. op de tekening heeft de Sint nog geen baard. Wie geeft hem een baard van scheerschuim. De andere bakjes waren kleurplaten en het rollenspel met de popjes en het huisje.
































Dan al weer afsluiten. Nore mag morgen een boekje meebrengen.


In de boekentas steekt er ook nog post: een brief van CLB ( enkel klasoudsten) en een briefje ivm nieuwjaarsbrieven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten